Xiaomi Gateway (Aqare) icm Domoticz

slimmedingen

De Xiaomi Gateway is standaard niet voorzien van een EU stekker, zorg dat je deze er bij besteld. Hierdoor steekt hij wel verder uit de muur, dan dat hij ontworpen is.2017 11 27 13.22.592017 11 27 13.22.43  2017 11 27 13.23.45

Voor de Engelse uitleg op de Xiaomi Gateway in te stellen om te benaderen vanuit Domoticz vindt je de handleiding hier: https://www.domoticz.com/wiki/Xiaomi_Gateway_(Aqara) Het wachtwoord dat je in de App afleest, dien je onder Hardware in Domoticz in te vullen (maak een schermafbeelding). Het is verstandig om de Xiaomi Gateway een vast IP adres te geven, dat doe je in je router door het MAC adres te koppelen aan een IP adres. Standaard is de poort voor de Gateway 9898.

Xiaomi000

Vervolgens zie je onder Apparaten een lijst met nieuwe schakelaars en een Lux sensor.Xiaomi001

Onder het Schakelaars staan nu zes nieuwe schakelaars. De eerste voor het licht, dan alarmen en deurbel, het volume en MP3.

Xiaomi002

Om in Blocky de verschillende geluiden aan te sturen moet je het niveau aanspreken. In onderstaande lijstje zie je welk geluid bij wel niveau behoort.

Xiaomi003

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*