Upgrade Joomla van 1.5 naar 2.5

Naast deze website/blog ben ik ook webbeheerder van www.vriendentt.nl De site draaide al een tijdje op Joomla 1.5, was al meerdere keren gehackt en had last van gebruikers die zich zonder verificatie aanmelden. Kortom tijd om over te stappen naar een nieuwere versie.

Om te beginnen heb ik in de 1.5 site de plugin RedMigrator geïnstalleerd: plg_redMIGRATOR_1.0.0_j15.zip Na installatie moet je de plug-in wel even activeren en vul je een wachtwoord in die je later weer nodig hebt. Vervolgens heb ik een back-up van de huidige installatie en database gemaakt met Akeeba. De oude website heb ik op mijn eigen server gezet, maar maakt wel gebruik van de oude database. Voor de nieuwe website maken we een tweede database aan.

Ik ben begonnen met Joomla 2.5 met direct al de Nederlandse taal. De installatie van Joomla is zeer eenvoudig, die beschrijf ik hier ook verder niet, omdat ik er van uit ga dat die kennis wel aanwezig is. Gebruik wel dezelfde prefix als je oude website, dat maakt het importeren van tabellen uit de oude database gemakkelijker.

Na de installatie heb je dus een lege website. We gaan nu inloggen in het beheersgedeelte om de com_redMIGRATOR_1.0.0_j25_j3.zip component te installeren.

Vervolgens moeten we nog gegevens invullen bij de instellingen. We vullen de gegevens van de oude database in. We slaan alle instellingen op en vervolgens klikken we op het grote logo, het migreren, gaat nu beginnen. Ga gerust iets anders doen, want afhankelijk van de grootte van je database kan het wel even duren.

Bijgewerkt op 15 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*