Dag 15

Vandaag staat in het teken van uitchecken, koffer inpakken, luieren aan het zwembad van het hotel, souvenirs kopen en vliegen. Vanavond om 19 uur (2:00 Nederlandse tijd) vertrekt ons vliegtuig voor een 9 1/2 uur vlucht richting het koude kikkerlandje genaamd Nederland. Ook wel weer fijn naar huis, lekker terug naar ons eigen huis en ons hondje. Die heb ik wel een beetje gemist. Maar ik weet zeker dat Dribbel goed verwend is in Hotel Oldenburger. Nu gaan we nog even genieten van ons ontbijt en tot in Nederland maar weer!

2011 09 07 15 09 03

We waren op tijd bij het vliegveld, onderweg er naar toe de auto weer afgetankt en weer goed gegokt hoeveel brandstof er in moest. Ook op Curaçao moet je vooraf betalen.

We hebben op het vliegveld eerst ingecheckt, omdat de man van het verhuurbedrijf er nog niet was (wij waren een half uur te vroeg). Bij het inchecken bleek dat we niet naast elkaar in het vliegtuig konden zitten. Dit was wel mogelijk als we gingen upgraden naar de Comfort class. Dit hebben we maar gedaan, omdat we ook begrepen dat het vliegtuig helemaal vol was en we niet zoveel ruimte zouden hebben als op de heenreis.

Verder ging het op het vliegveld allemaal heel soepel, en we vertrokken op de vooraf opgegeven tijd. Tijdens de vlucht heeft Saskia de meeste tijd geslapen en heb ik meerdere films gekeken. Bij aankomst op Schiphol blijkt maar weer eens wat voor bijzondere vlucht je hebt. In de slurf loop je langs een snuffelhond, als je de slurf uitkomt, wordt door de douane je paspoort gescand en hebben ze een lijstje met een stuk of tien namen, van mensen die uitgekozen worden voor nader onderzoek. De handbagage moet ook door een scanner en sommige wordt doorzocht.

Vlak voor de bagage band moet je nog langs de marechaussee en vervolgens is door de douane het gedeelte van onze bagageband afgezet. Onze koffers waren er heel snel en we hoefden na deze en ook nog de handbagage ook nog weer door de scanner gehaald te hebben snel weer weg.

We hadden trek, dus hebben we nog even een hamburgermenu gehaald bij de Burger King. Daarna na het station om met de trein eerst naar Amersfoort te gaan om daar over te stappen op de trein naar Assen.

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*