Airco toevoegen aan Domoticz

domoticahouse

Wij hebben al langere tijd een Artel airco met twee binnenunits op één buitenunit. De airco’s zijn voorzien van een USB WiFi module (smart kit), waardoor ze via een app te bedienen zijn.

Natuurlijk wil je de airco’s ook door Domoticz kunnen aansturen. In mijn zoektocht op internet kwam ik er achter dat de WiFi module van Midea is. Op de website https://github.com/mac-zhou/midea-msmart kwam ik tegen hoe te achterhalen welk IP adres mijn airco heeft en was de tokens e.d. zijn.

Instaleer met: pip3 install msmart en voer dan midea-discover uit. De resultaten moet je even kopiëren en bewaren. Je hebt het later nodig om in de plug-in van Domoticz in te vullen.

Download van https://github.com/mac-zhou/midea-msmart en https://github.com/hubertverstraete/Qlima/tree/8370_devices de bestanden in een *.zip file. Plaats het bestand plugin.py van Qlima/tree/8370_devices in de midea-msmart directory en kopier de directory naar de /home/pi/domoticz/plugins/

Herstart Domoticz en nu kun je onder “Hardware” een Qlima Wifi airconditioner toevoegen. Per airco unit voeg je de hardware toe. Vul de benodigde gegevens in die je eerder al via midea-discover hebt opgezocht.

2022 11 05 2

Onder apparaten worden dan de verschillende mogelijkheden om de airco te bedienen en/of uit te lezen zichtbaar.

2022 11 05 3

Bijgewerkt op 5 november 2022

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*