Flic IFTTT Domoticz

domoticahouse

Als je van gadgets houdt, dan koop je wel eens iets via Kickstarter en dan duurt het even voor je het thuis gestuurd krijgt, omdat het nog ontwikkeld moet worden. Zo heb ik een hele tijd geleden een Flic gebacked, zoals dat heet. Flic: The Wirelees Smart Button. Een knopje ten grote van een grote jasknoop die je via bluetooth verbind aan een app op je telefoon. Via de app kun je Flic op commando (één klik, dubbelklik en vasthouden) verschillende dingen laten doen.

2015-10-25 21.42.05

Naast een aantal functies in de Flic App, kun je Flic ook koppelen aan IFTTT. IFTTT gebruikte ik al om Facebook foto’s waarin ik getaged ben op te slaan in Dropbox, Instagram post te plaatsen op Twitter. Wi-Fi op mijn telefoon aan te zetten als ik thuiskom en uit te zetten als ik vertrek. In IFTTT kun je Flic koppelen aan actie’s.

2015-10-25 21.49.55

IFTTT heeft ook een Maker Channel. Daarmee kun je URL’s versturen. Die URL’s kun je o.a. versturen naar Domoticz en zo kun je Domoticz weer van alles laten doen. Welke URL’s je naar Domoticz kunt sturen vind je hier.

Een voorbeeld:

  • THAT : Add “Maker” en stel het volgende in :
  • URL : http://DOMOTICZUSERNAME:DOMOTICZPASSWORD@EXTERNALDOMOTICZURL:EXTERNALDOMOTICZPORT/json.htm?type=command&param=switchscene&idx=SCENEID&switchcmd=On
  • Method : GET
  • Content-Type : text/plain
  • Body : Niets invullen

2015-10-25 21.47.51 2015-10-25 21.48.04

Met een enkele klik kun je bijvoorbeeld een lamp aan zetten en met een dubbele klik weer uit. Ik heb zelf een schakelaar (Gertjan, IFTT, Flic) aangemaakt in Domoticz die verder nog niets doet, maar die ik zou kunnen gebruiken, voor aan- en afwezigheid te melden.

2015-10-25 21.43.31

Door middel van Flic heb je een fysieke button, die je overal kan plaatsen. Ik heb die van mij voorlopig in mijn auto geplakt. Heb je geen Flic, maar wil je iets soortgelijks dan raad ik je aan om naar DO Button te kijken, ook wekte LIFTTT mijn interesse, die op basis van locatie opdrachten stuurt naar bijvoorbeeld IFTTT.

Bijgewerkt op 26 oktober 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*