Center Parcs De Eemhof

centerparcs

Dit jaar hebben we gekozen voor Center Parcs De Eemhof, nadat het ons vorig jaar op Bispinger Heide goed was bevallen. We hebben wat later geboekt en alle VIP Cottages zaten al vol, dus werd via Center Parcs Last Minutes een VIP Waterfront suite aan de jachthaven. Het is een ruim opgezet appartement. Onze suite bevond zich in het één na laatste gebouw aan de korte zijde op de 2e etage (nummer 86). In het gebouw zit een lift, dus de bagage was snel boven. Er zit een paaltje die in de grond kan wegzakken, die je belemmerd om dicht bij je suite te komen, zodat je ver met je bagage moet lopen. Als je bij Brasserie  Zuiderzoet even naar binnen loopt, kunnen ze hem voor je openen en kun je voor de deur parkeren.

De afstand van de Marina naar het park is niet ver. Het is even de dijk over. Je bent dan direct bij het Action Centre en de kinderboerderij. De restaurantjes en Aqua Mundo is 10 minuten lopen, over leuke bruggetjes. De ligging buiten het park valt dus heel er mee en de auto kun je ook dichtbij parkeren,  want de Marina heeft een eigen parkeerplaats. Gemakkelijk als je even boodschappen in de buurt wilt halen, of een dagje uit gaat.

Onze dochter is 1,5 jaar, dus zijn we naar het babyzwemmen geweest. Hiervoor is ze eigenlijk  te oud bleek wel, dus daarna mochten we ook meedoen met het peuterzwemmen, wat vanaf 2 jaar is. Normaal moet je vooraf reserveren, maar als je vrijdagavond leest dat het op zaterdagochtend is ben je al te laat. De groepen waren niet vol, dus mochten we gewoon mee doen. Heb je een Ouders van Nu VoordeelPas, dan is het baby- en peuterzwemmen gratis, i.p.v. 4 euro.

De volgende dag zijn we naar het vroege-vogels zwemmen geweest. Je kunt dan met baby of als 45+ er om 9:15 voor de drukte aan al de Aqua Mundo. Het is rustig in het zwembad en je kunt dus mooi een zitplekje bemachtigen bij het kinderbadje. Geen lange wachtrijen bij de glijbanen enz. De Turbo Twister is uniek voor Aqua Mundo De Eemhof en de enige in Europa. Deze attractie, waarbij je met een opblaasband op hoge snelheid door het water roetsjt, is 11 meter hoog en 154 meter lang. Tot slot beschikt Aqua Mundo De Eemhof over een Flowrider, waarbij je kunt ervaren hoe het is om te golfsurfen. Voor de Flowrider geldt een toeslag van €10,-. Ik mocht het van de instructeur voor openingstijd even proberen maar na twee keer er direct af te gaan, hield ik het voor gezien.

In het park Bispinger Heide waren we vorig jaar het all-you-can-eat-and-drink concept al gewend. In Duitsland hadden ze iedere dag een ander thema. In de meeste Nederlandse parken kent men Evergreenz, het all-you-can-eat family buffet. Het verschil met Duitsland is dat de bediening  in Nederland  je drinken (na afloop afrekenen) opneemt en serveert en je zelf je lege bordjes moet afruimen. In Duitsland, tap je zelf je frisdrinken in en haalt de bediening je lege bordjes op.

In Nederland dus geen thema, maar wel elke dag een grootte variatie in het aanbod, naast het standaard aanwezige salade buffet. Iedere dag is er een andere keuze uit vis, vlees en gevogelte. Er is iedere dag, pasta en rijst, meerdere warme groenten. Aan de kleintjes is ook gedacht, voor hun ook groenten, worstje of visstick of een pannenkoek. Hieronder zie je drie foto’s met wat ik op verschillende dagen allemaal  gegeten heb. De eerste en laatste foto zijn van de zondag en vrijdag, toen was het menu ongeveer hetzelfde.

PhotoGrid_1428859479896 PhotoGrid_1429032556290 PhotoGrid_1429206758555

?c=8308&m=407209&a=210974&r=&t=custom

Hoewel  De Eemhof officieel in Zeewolde ligt is Spakenburg via een water dichterbij en ben je met de auto voor boodschappen sneller in Nijkerk. Nijkerk heeft een grote Lidl. Op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag kun je met Rederij de Zuidwal met de boot naar Spakenburg  vanaf de Eemhof Watersport & Beachclub in de Marina. De overtocht duurt een kleine 15 minuten en kost  8 euro per persoon voor een retour.

Een leuk uitstapje is naar het Dolfinarium in Hardewijk. Heb je via ticketveiling.nl of een andere website geen toegangskaarten met korting, dan kun je ook bij de Info Desk kaarten met korting kopen.

Bijgewerkt op 5 augustus 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*