Duiken op Bali

Reizen naar BaliVandaag ben ik aan het duiken geweest. Om 8 uur werd ik door een chauffeur van YOS Marine Adventures bij het hotel opgehaald en reden we naar de duikshop. Daar kwamen ook de andere twee duikers en de gids. Daarna zijn we naar de haven vlak bij ons hotel gegaan. We vertrokken we met een boot met de duikspullen naar Nusa Penida.

In de Crystal Bay hebben we onze eerste duik gemaakt op zoek naar de Mola Mola. Er was een zeer sterke stroming, wat ik zeker niet gewend was en daardoor was ik in rap tempo door mijn lucht heen. Ik heb wat lucht geleend van de gids, zodat we toch allemaal 45 minuten onder water konden blijven. Uiteindelijk hebben we de Mola Mola niet gezien.

2012 09 09 05 21 29

2012 09 09 05 21 40

Nadat we alle spullen af en uit hadden gedaan en even het zoute water weg hadden gespoeld zijn we met de boot vertrokken naar de 2e duiklocatie. Dit was Mangrove op Lembongan. Hier hebben we eerst onze lunch genuttigd en nadat we totaal weer een uur boven water waren geweest konden we onze tweede duik maken. Nu hadden we vooral de stroming mee, zodat de onderwaterwereld voorbij vloog. Zeer lastig om foto’s te maken op die manier. Na een klein uurtje waren we ongeveer 4 kilometer verder en werden we weer opgepikt door de boot en zijn we weer teruggevaren naar Bali.

 

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*