Dag 7

Na een heerlijke nacht ging om 7 uur de wekker. Aankleden, inchecken en ontbijten stond op het programma. Rond 8 uur zijn we ons gaan inchecken en hebben de benodigd informatie gevraagd. We werden om tien uur verwacht voor de uitleg van het duiken en snorkelen. Gertjan heeft vandaag een opfrisduik en is de morgen op pad hiervoor. Samen gaan we morgen op een boot voor duiken en snorkelen.

Rond half elf is Gertjan met zijn instructeur vertrokken voor de les. Op zich had ik meegekund, maar heb er lekker voor gekozen om rond het hotel te blijven. Ik heb even de tijd genomen om met Monique te chatten via facebook en heb geprobeerd met pap te bellen. Die kon mij echter niet horen. Verder ben ik actief geweest met het wassen van kleren, met de hand. Wat heeft geresulteerd in vijf schone shirt, korte broeken en onderbroeken. We hebben ervoor gekozen niet teveel kleren mee te nemen vanwege het gewicht. Dan moet je tussendoor wel een handwasje draaien wil je lekker blijven ruiken. Verder ben ik bezig geweest met het reisverslag en kom nu tot dit punt. De was hangt lekker te drogen. Binnen een half uur was het eerste kledingstuk alweer droog door de zon en wind. En wacht ik op mijn lieverd…… Soms zie ik een soort van kolibrie voorbij vliegen die ik probeer te fotograferen. Wel even heerlijk een moment voor mezelf!

Rond een uur of kwart over drie kwam Gertjan, later dan verwacht, terug van zijn review duikinstructie. Hij is weer helemaal geslaagd voor het duiken. Eigenlijk was dit meer een ochtend bijschaven van de weggevallen kennis en een klein half uurtje duiken in de zee om te laten zien wat Gertjan allemaal beheerst. Nadat Gertjan zich even verfrist had, hebben we onze camera’s gepakt en zijn we aan het eerste stuk rijden gegaan.

Het eiland Bonaire hebben we in tweeën gesplitst om zo rustig aan alle bezienswaardigheden te kunnen zien op een lekker tempo. We zijn begonnen aan een reisje op zoek naar flamingo’s. In deze tocht kwamen nog vele andere locaties tegen die ook een stop waard waren en waar we er lekker op los gingen fotograferen. Waaronder een ezel hebben we met gevaar voor eigen leven, de ezel kwam wel erg snel mijn (Saskia) kant op. In de veronderstelling dat hij boos was snel terug gerend naar de auto. Gertjan lachen, Saskia haar hartje op de hobbel. Al met al een hilarische situatie. Maar de foto’s zijn gelukt.

2011 08 30 22 16 22

Uiteindelijk kwamen we uit bij het meer waar duizenden flamingo’s moesten zitten. Door deze zin kun je al constateren dat we er uiteindelijk niet zoveel hebben gezien. Wel te tellen 2 flamingo’s konden we op de foto zetten. Wat dus best een beetje tegen viel.

2011 08 30 22 39 24

Tegen uur een of zes waren we terug op het appartementen complex en gingen we ons klaar maken voor het diner. Je moet je bedenken dat we op dat moment niet meer fris roken, 34 graden, in en uit de auto met airco. Het zijn erg lekkere temperaturen met een cool briesje aan het strand en een verkoelende zee erbij, maar om foto’s te maken in de binnenwegen van Bonaire is toch andere koek met deze warmte.

Nadat we ons hebben opgefrist hebben we de auto gepakt voor een zoektocht naar een leuk restaurant. Je moet je bedenken dat er op Bonaire totaal geen openbaarvervoer aanwezig is. De afstanden verschillen van 10 minuten tot drie kwartier, ons appartementen op ongeveer 15 minuten rijden is van Kralendijk. Vanwege deze verschillende redenen zijn we erg blij met onze huur Kia Picanto.

Na een rit van 15 minuten hebben we ons een parkeerplaats opgezocht en zijn langs de kust gaan lopen op zoek naar een leuk restaurant. Uiteindelijk iets naar wens kunnen vinden een heerlijk genoten van een lekkere maaltijd.

Uitgaansleven bestaat niet echt op Bonaire en wederom zijn we elke dag erg moe en omdat Gertjan en ik zelf woensdag plannen hebben voor duiken en snorkelen hebben we vroeg ons bed opgezocht.

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*