Nieuwe outfit(s) via Outfittery

Outfittery is een bedrijfsmodel dat in maart 2014 is komen overwaaien uit Duitsland. In Duitsland heeft het bedrijf in twee jaar zo’n honderdduizend klanten weten aan te trekken. Na een kapitaalinjectie was Nederland de eerste buitenlandse uitbreiding van het bedrijf dat terug te herleiden is naar de mensen achter o.a. Rocket Internet / Zalando. Outfittery is een online personal shopper voor mannen. In juni 2014 heb ik mijn eerste box besteld en twee weken geleden mijn Club box. In dit bericht zal ik laten zien hoe het in zijn werk gaat en de kleding die ik mocht ontvangen.Outfittery veranderd wellicht (voor een deel) de toekomst van het winkelen, zeker voor mannen. Het is een soort ‘webwinkel’, alleen kun je de kleding niet zien. Aan de hand van een vragenlijst en een telefoongesprek met je persoonlijke stylist stellen zij een aantal outfits samen waarvan zij denken dat het bij je past. Vervolgens kun je het in de comfort van je eigen huis lekker passen, zonder wachtrij voor het pashokje of opdringerige winkelmedewerkers die je van alles proberen aan te smeren.

Het begint dus met het invullen van een vragenlijst op de website. Je geeft aan wat jou style is en wat je maten zijn (een korte stijlquiz). Met een paar vragen laat je eigenlijk weten welke kleding je normaal privé en naar je werk draagt. De vragen gaan over welke kleding je het liefst draagt, wat er in je kast ligt, welke kleurcombinaties je mooi vindt en zo nog meer. Ook geef je bandbreedtes aan van bedragen die je normaal aan bepaalde kledingstukken uitgeeft. Je maakt het profiel compleet met je kledingmaten en wat persoonlijke gegevens. Je kunt ook nog foto’s van jezelf in je profiel plaatsen. Na het invullen, wat overigens niet heel lang duurt hoor, wordt je gekoppeld aan een personal shopper. Als laatste krijg je vervolgens de agenda te zien die je helpt bij het inplannen van een afspraak met je styliste.

Hij of zij (in mijn geval een zij) belt je op de afgesproken dag en tijd om alles nogmaals eens goed door te spreken. Hij/Zij moet natuurlijk goed weten wat je graag draagt, zodat de kans op een geslaagde outfit 100% is. Iets wat je goed moet door spreken met je personal shopper is ook de manier waarop je graag je kleding draagt. Zo draag ik zelf mijn broeken en boven kleding altijd slimfit, dat is informatie die heel belangrijk is. Ook moet je kleuren door spreken. Ook wordt er gevraagd aan welke kleding je behoefte hebt en of je nog speciale wensen hebt. Hierna moet je een aantal dagen geduld hebben en wordt jou persoonlijke box klaar gemaakt en naar je verstuurd.

Het wachten werd beloond, wauw je krijgt wel een gave box binnen. Er is zeker aandacht geschonken aan de uitstraling van de box en dat maakt de beleving echt wel groter. De kleding is mooi opgevouwen, voorzien van een persoonlijk briefje van je stylist. Leuk gedaan, het ziet er goed uit! De kleding meestal is opgedeeld in twee outfits.

2015-03-31 12.19.112014-07-29 12.25.32  2015-03-31 12.20.11 2015-03-31 12.23.58

Na het uitpakken is het tijd geworden om de outfits te gaan passen. Als eerste enkele outfits die ik uit de eerste box heb gehouden.

2014-07-29 12.39.42 2014-07-29 12.59.52 2014-07-29 12.49.56

Uit de tweede box heb ik een colbertjasje, overhemd en schoenen gehouden. De schoenen had ik om gevraagd en aan de hand van de omschrijving heb ik een paar meegezonden gekregen die in de smaak viel.

IMG-20150408-WA0001IMG-20150408-WA0000

Je zult denken, leuk zo’n personal shopper, dat is duur. Nou dat valt mee. De prijzen zijn gelijk aan bijvoorbeeld de Wehkamp of Zalando. Niks van te zeggen. De prijzen zijn trouwens volledig transparant. De labeltjes zitten gewoon aan de kleding dus die kun je heel eenvoudig nakijken.

Als je besloten hebt wat je wilt houden, geef je online de feedback en stop je de kleding die je niet wilt houden weer in de box. Gewoon de bijgeleverde adressticker van Outfittery over m’n eigen adres geplakt en bij een postkantoor achtergelaten. Hier heb je trouwens twee weken de tijd voor.

In een aantal andere artikelen wordt Outfittery neergezet als de oplossing voor de man die een hekel heeft aan winkelen. Mijn ervaring is dat je Outfittery dan tekort doet. Natuurlijk is het thuis laten bezorgen van kleding handig, maar dan kun je net zo goed in een willekeurige webshop wat kleding bestellen. Mijn Outfittery ervaring is dat het bedrijf zich vooral richt op de man die ook een mate van advies zoekt . Aan de hand van mijn ervaring kan ik Outfittery van harte aanbevelen. Je wordt op een leuke manier verrast met kleding, die je anders aan het rek zou laten hangen.

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*