Aanschaf NAS

domoticahouse

In mei 2010 heb ik besloten om een NAS te gaan aanschaffen. Na veel speurwerk en vergelijken op internet is de keuze bij gevallen op een Synology DS 710+. Waarom deze keuze zult u zich dan terecht afvragen. De NAS moet voor mij kunnen downloaden, parren en uitpakken, mogelijk wil er ooit nog een Joomla website op draaien. Met de snellere processor in de 710+ het grote interne geheugen en om later uit te kunnen breiden naar meer harde schijven met de DX 510 was de keuze uiteindelijk gemaakt. Uiteindelijk heb ik half juni de Synology DS 710+ samen met twee Western Digital WD20EARS Caviar Green 2TB harde schijven en een APC BK350-EI Back UPS CS 350 bestelt.

De reden van het mee bestellen van de APC UPS was dat ik geen risico wou lopen op gegevensverlies bij een stroom uitval of spanningspiek of -dip. Het installeren en het aansluiten van beide apparaten was geen enkel probleem en de Synology DS 710+ doet wat hij behoort te doen. Op diverse sites wat ik tijdens mijn zoektocht naar een goede NAS al diverse andere programmatuur tegen gekomen, die je ook op je NAS kon installeren. In de rest van de artikelen zal ik vertellen welke apparatuur ik nog meer heb geïnstalleerd en waar ik handleidingen heb gevonden.

Bijgewerkt op 4 januari 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*