Fotoshoots

Op de een of andere manier bent u op deze internet pagina terecht gekomen. U kent mij of u hebt via via gehoord dat ik fotografeer. Mijn naam is Saskia Oldenburger-Withaar en ik ben beginnend fotografe, ik zie dit als een leuke hobby, waar ik net mee ben begonnen. Om mijn hobby uit te kunnen oefenen heb ik modellen nodig om te fotograferen. Inmiddels heb ik al wat foto`s gemaakt en die kunt u hier bewonderen.

Wilt u een serie foto`s cadeau doen of wilt u een serie foto`s voor uzelf omdat u het leuk vind op een keer fotomodel te zijn, dan moet u vooral verder lezen.

Het belangrijkste aan een fotoshoot vind ik dat er een goede sfeer is en ook een stukje gezelligheid. Om na een gezellige fotoshoot niet achteraf vervelende toestanden te krijgen, verzoek ik u onderstaande voorwaarden te lezen, zodat u en ik weten wat we van elkaar mogen verwachten. Indien u een verzoek indient voor een fotoshoot, gaat u automatisch (stilzwijgend) akkoord met de onderstaande voorwaarden.

 • Wanneer u eenmaal een fotoshoot heeft aangevraagd, staat deze ook vast en zal de fotografe in principe nooit afzeggen, tenzij er sprake is van een noodgeval (bijv. ziekte). In dit geval zal de fotoreportage in overleg met u verplaatst worden naar een andere datum.
 • Ik heb geen studio, dus de fotoshoot zal buiten of bij u thuis plaatsvinden. In principe kan een fotoreportage bij iedere soort weersomstandigheden buiten plaatsvinden, behalve bij regen/hagel, onweer of heftige sneeuwval. Dit is niet goed voor de apparatuur en levert bovendien niet de mooiste foto’s op. Bij deze soorten weer zal de reportage worden verzet, tenzij deze ook binnen gehouden kan worden. Denk voor een fotoshoot buiten ook eens aan de hieronder vermelde locaties:
 • Aan de kust.
 • In de speeltuin.
 • In een oud gebouw/verlaten loots.
 • In het bos.

Als u zelf een leuke locatie weet, dan moet u dit vooral aangeven. De locatie wordt altijd in overleg met u afgesproken, indien er door omstandigheden van afgeweken dient te worden, zal dit met u in overleg gebeuren.

 • Bespreek van tevoren wat voor foto`s u graag wilt hebben, dit voorkomt teleurstelling achteraf. U wilt misschien met meerdere personen op de foto, u heeft een bepaald thema in gedachten, laat het weten en samen komen we vast op leuke ideeën.
 • Voor de duur van de fotoshoot ga ik uit van 1 tot 2 uur excl. de reistijd, e.e.a. is ook afhankelijk van het gewenste aantal verschillende foto`s, de hoeveelheid personen, het weer en andere onvoorziene omstandigheden.
 • U kunt altijd een vriend/vriendin of familielid meenemen, geef het wel even van te voren aan.
 • Modellen onder de 18 jaar dienen toestemming/handtekening van hun ouders mee te nemen, natuurlijk zijn ouders ook welkom tijdens de fotoshoot.
 • Als beginnend fotografe wil ik de kosten voor mijzelf en voor u zo laag mogelijk houden, het is immers een hobby. Voor een fotoshoot binnen de gemeentegrenzen van Veendam en Menterwolde, worden geen reiskosten gerekend, daarbuiten 0,19 cent per kilometer. Eventueel haalt u mij op, dit kunnen we vooraf bespreken.
 • Mochten de foto’s van uw fotoshoot om welke reden dan ook mislukt zijn, dan zal er met u in overleg een gepaste oplossing gevonden worden. Eventueel kom ik opnieuw een reportage maken.
 • De foto`s worden meestal binnen een week geplaatst in een met wachtwoord afgeschermd album op internet. U ontvangt dan (meestal per email) de link van deze pagina met het wachtwoord. U kunt natuurlijk (graag zelfs) het wachtwoord doorgeven aan familie en vrienden, zodat zij uw foto`s ook kunnen bewonderen.
 • Vanaf deze internet pagina kunt u uw fotoafdrukken uitkiezen en nabestellen. Deze foto’s zijn uitsluitend bestemd om uw nabestellingen uit te kiezen en mogen in geen geval gebruikt worden op welke manier dan ook. U kiest dus via internet zelf welke foto`s u het mooist vind en waarvan u een of meer afdrukken wilt hebben. U kunt ook kiezen voor een afdruk op canvas of leuke cadeaus zoals een mok, muismat of puzzel.
 • Het is raadzaam om foto`s voor familie en vrienden in een keer te bestellen, dit scheelt namelijk verzend- en orderkosten.
 • Het is ook mogelijk om de foto voor eigen gebruik te downloaden, dit kost € 2,50 per foto.
 • Uw bestelling wordt verwerkt door Oypo.nl hierop zijn de voorwaarden van Oypo.nl van toepassing, die kunt u hier nalezen.

Hieronder ziet u de prijzen van de afdrukken, die u kunt bestellen.

10×15 cm glans € 0,60
13×19 cm glans € 0,90
15×22 cm glans € 1,30
20×30 cm glans € 2,30
30×45 cm glans € 5,50
40×60 cm glans € 10,50
50×75 cm glans € 14,50

Ook kunt u de mooiste foto`s direct op canvas laten afdrukken.

30×45 cm canvas € 37,50
40×60 cm canvas € 47,50
50×75 cm canvas € 60,00
60×90 cm canvas € 75,00

De prijzen voor een mok, muismat of puzzel vindt u op de website.
Wilt u uw foto`s in bijvoorbeeld een fotoalbum, dat kunt u laten doen door onderstaande website. U dient de foto`s wel eerst te downloaden uit uw album op de website.

Wilt u iemand een fotoshoot of foto’s cadeau geven? Dit behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt een couponcode met u een door u gekozen bedrag aanvragen, waarmee u een korting geeft op het bestellen van foto’s.

Auteursrechten

 • Op alle foto’s rusten auteursrechten. Het is daarom niet toegestaan deze foto’s te vermeerderen of te publiceren zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de fotografe. Ook is het niet toegestaan om de foto’s zelf te bewerken en/of om het copyrightlogo van de foto’s te verwijderen.
 • De fotografe heeft het recht om de gemaakte foto’s te gebruiken voor zowel commerciële als niet-commerciële doeleinden, maar zal dit altijd in overleg en met uw toestemming doen. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kan dit voorafgaand aan de fotoshoot tot uiterlijk 1 maand na dat de fotoshoot heeft plaats gevonden, kenbaar gemaakt worden.
 • De gedownloade foto’s uit uw album mag u digitaal voor niet-commerciële doeleinden gebruiken en te laten zien aan vrienden / familie / kennissen etc. U mag deze foto’s plaatsen op uw eigen website en op uw profiel pagina van sociale netwerk sites.
 • Bij enige andere vorm van publicatie, zoals het gebruik op internet, in folders of brochures, dient u vooraf van te voren contact op te nemen met de fotografe om hiervoor om schriftelijke toestemming te vragen. Wanneer deze schriftelijke toestemming verkregen is, moet u deze te alle tijde kunnen tonen wanneer gevraagd. Bij het gebruik van foto’s voor commerciële doeleinden, dient ruim van te voren contact te worden opgenomen met de fotografe om hierover passende afspraken te maken. Zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de fotografe is dit niet toegestaan.
 • U bent tijdens de fotoreportage zelf verantwoordelijk voor uzelf en uw eigendommen. Schade aan uzelf, uw eigendommen en aan anderen is in de breedste zin van het woord op geen enkele wijze te verhalen op de fotograaf.

Juni 2011. Voorwaarden en prijzen kunnen op ieder moment, zonder vooraankondiging, worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*