Installatie panelen

Ik ben om 7:00 begonnen, eerst op het dak met het uitmeten waar de consoles moesten komen. Ik moest ballast tegels die al op het dak lagen verplaatsen voor een vlakke ondergrond. Op de plaats waar de consoles zouden komen, moest het grind weggeveegd worden. De profielen had ik gemerkt, dus het was alleen maar monteren.

 

Er moesten ook een aardig aantal stoeptegels naar boven voor de ballast aan de achterzijden. De paarse waaltjes die ik ook nog over had pasten perfect op de consoles, zodat er als tijdens het monteren al wat ballast op lag.

 

Rond de middag stonden bijna alle consoles met de profielen. De afstand tussen de rijen heb ik om ruim 1,51 meter gehouden, dichter op elkaar kan, maar was niet nodig.

 

Na de middag was het tijd om de panelen naar boven te brengen en te monteren. Het lukte prima om twee panelen in het bakje van de hoogwerker te krijgen.

 

Uiteindelijk was ik om 17:00 uur gereed. Helaas had ik de twee eerder bestelde MC4 connectoren nog niet ontvangen, dus de klus op het dak is nog niet helemaal gereed.

 

De hoogwerker bleek het bij het ophalen niet meer te doen. Nadat drie man er bijna twee uur naar gekeken hadden, besloten ze toch morgen maar een monteur te laten komen. De volgende dag was bij thuiskomst de hoogwerker weer verdwenen.

Reacties

reacties

One Reply to “Installatie panelen”

  1. Pingback: Zelfbouw: Slotted Waveguide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*